Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 13:10 • 108 post w temacie
Mozolnie, ale prace się posuwają. Aktualnie kończę powoli swoją mapę. Wpadłem na pewien pomysł, który prezentuję poniżej:
_________________ <b>Daj coś od siebie!</b>
ZANIM NAPISZESZ NOWY TEMAT KLIKNIJ! Jeżeli jakiś post łamie regulamin powiadom o tym Moderatora/Administratora klikając . NIE POMAGAM NA PW!- od tego jest forum!
Ostatnio edytowany przez cdplastyk, dnia: Sob 18 Lut, 2012 13:11, w sumie zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 21:16 • 110 post w temacie
Szczerze mówiąc nie dziwiłoby mnie, gdyby twórca skorzystał z moich dociekań na forum giants editor... Pisałem tam o tym sporo czasu temu...
ZANIM NAPISZESZ NOWY TEMAT KLIKNIJ! Jeżeli jakiś post łamie regulamin powiadom o tym Moderatora/Administratora klikając . NIE POMAGAM NA PW!- od tego jest forum!
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012 06:44 • 111 post w temacie
pytanie do cdplastyka, przesledzilem ten dział, i czytalem ze pracujesz i konwertujesz modele w 3ds max, ja mam takie pytanie po dodaniu tekstur w ac3d i przekonwertowaniu 3ds max strasznie dziwnie rozjasnia mi teksture w GE co moze byc przyczyna, światła w GE nie mam ustawionego, tak wygląda od razu po konwencie, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
taki kolor jest w ac3d i 3ds max ale jak przekonwertuje to juz jest lipa cytrynowa
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012 21:19 • 112 post w temacie
fara6 napisał/a:
pytanie do cdplastyka, przesledzilem ten dział, i czytalem ze pracujesz i konwertujesz modele w 3ds max, ja mam takie pytanie po dodaniu tekstur w ac3d i przekonwertowaniu 3ds max strasznie dziwnie rozjasnia mi teksture w GE co moze byc przyczyna, światła w GE nie mam ustawionego, tak wygląda od razu po konwencie, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
taki kolor jest w ac3d i 3ds max ale jak przekonwertuje to juz jest lipa cytrynowa
Najwyraźniej nie prześledziłeś, bo NIE KONWERTUJĘ NICZEGO. Po prostu modeluję w 3dsmax i zapisuję w i3d (od razu). Poza tym nie chcę być niemiły, ale to chyba nie jest dział związany z pomocą? Poza tym nie widzę żadnego screena z "lipą cytrynową"
Dziwi mnie jeszcze jedno:
Skoro masz 3dmax'a to po co modelować w ac3d, skoro 3dmax ma więcej możliwości i ogólnie rzecz biorąc jest lepszy??
Ostatnio edytowany przez cdplastyk, dnia: Wto 21 Lut, 2012 21:21, w sumie zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012 22:26 • 113 post w temacie
chodzilo mi o zdjecie pluga ktore dolaczylem ponizej bo na slajdach kolor jet ok. ale spoko nie ma tematu. nie uzywam 3ds max do robienia modeli tylko do eksportowania do i3d i przeklamuje mi tekstury. zmienia kolor. w ac3d tez nie modeluje tylko pracuje w solidworks. spoko jakos sobie poradze.
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012 22:38 • 114 post w temacie
Podeślij mi na PW pliki z 3ds maxa. Zobaczę co i jak
Ostatnio edytowany przez cdplastyk, dnia: Sob 25 Lut, 2012 21:32, w sumie zmieniany 1 raz