Przesunięty przez: fallout Sob 16 Lip, 2011 20:21 |
Tagi tematu: czarna, grasimulator landwirtschafts 2011, itp., lista, mp, pojazdow, topienie
|
| Autor |
Wiadomość
|
costamagica

|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 19:28 • 1 post w temacie
|
|
|
Witam!
Grając online jako admin spotkałem się z procederem jak gracz którego przyjmę do gry albo od razu, albo po pewnym czasie pracy po hamsku jedzie do wody i zatapia sprzęt .
Proponuję aby stworzyć czarną listę na której będziemy pisać nazwy graczy.
U mnie na razie to wygląda tak:
1.Michaś-zatopił kombaj z hederem i traktor z przyczepą, oraz próbował zatopić drugi kombajn z hederem.
2.Nie pamiętam nazwy jakiś gracz na B zatopił kombajn z hederem (jak sobie przypomnę nazwę do dopiszę)
Jak coś takiego już istnieje proszę o podanie namiaru, a to usunąć.
|
| Ostatnio edytowany przez Fooler, dnia: Pon 27 Cze, 2011 20:48, w sumie zmieniany 1 raz |
Ten użytkownik dostał za ten post 2 piw/piwa |
|
|
|
 |
Fooler

|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 20:47 • 2 post w temacie
|
|
|
| costamagica napisał/a: | | Jak coś takiego już istnieje proszę o podanie namiaru, a to usunąć. |
Przenoszę do działu Uwagi na temat strony/forum. I zmieniam tytuł tematu na bardziej adekwatny. A sam pomysł - dobry.
Trzeba pamiętać, że na MP gracze mogą występować pod różnymi nickami.
Zatem starajmy się tu konkretnie podawać szkodników oraz okoliczności, co nabroili, itp, nie rozpisywać się w dyskusjach o całokształcie MP. |
_________________ Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.
 |
| Ostatnio edytowany przez Fooler, dnia: Pon 27 Cze, 2011 20:53, w sumie zmieniany 4 razy |
Ten użytkownik dostał za ten post 1 piw/piwa |
|
|
|
 |
browar231
Grafik

|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 22:32 • 3 post w temacie
|
|
|
| Ja jestem jak najbardziej za. Szkoda ze ci od LS nie pomysleli o banach na ip... Bo nick sobie kazdy zmieni, a z ip juz nie tak latwo (chyba ze sie ma neo, ale wtedy Abuse i sie konczy dzien dziecka). |
_________________ [url]about:blank[/url] |
|
|
|
 |
costamagica

|
Wysłany: Wto 28 Cze, 2011 18:39 • 4 post w temacie
|
|
|
1.Michaś-zatopił 1 kombajn z hederem i traktor z przyczepą, próbował 1 kombajn z hederem
2.Pyra-zatopił 1 kombajn z hederem
3.Hanys-próbował zatopić 1 kombajn z hederem (sekundę później bym go wywalił a kombajn już by by w wodzie)
Jak na kilka godzin gry to sporawo |
_________________ TYLKO URSUS
 |
|
|
|
 |
rollo1122

|
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 10:45 • 5 post w temacie
|
|
|
Hmmm... Nie gram w LS'a od dwóch lat. W LS 11 testowałem tylko jako demo. W MP nie grałem nigdy. Ale wiecie co? Mam świetny pomysł co do blokowania takich graczy. Jeżeli serwer stawiany jest na naszym komputerze osobistym, to przy pomocy firewall'a możemy zablokować połączenia przychodzące z danego adresu IP. Rzecz jasna, możemy to zablokować w zaporze systemowej albo na routerze - gdziekolwiek. Wtedy dany gracz nie będzie mógł się połączyć z naszym serwerem.
Co do sprawdzenia adresu IP - nie jest to takie trudne... . Wystarczy użyć do tego jakiegoś programu typu Microsoft Network Monitor. Jest to narzędzie służące do przechwytywania i analizy ruchu sieciowego. Bez problemu sprawdzimy jakie adresy IP łączą się z naszym serwerem LS'a (wystarczy znać port z jakiego korzysta nasz serwer). W razie jakiegoś incydentu wywalamy wtedy gracza z gry i sprawdzamy jaki adres IP już się z nami nie łączy... . Wtedy dodajemy ten adres do listy blokowanych w firewall'u i po problemie.
Gorzej jest, gdy taki gracz korzysta z dynamicznego IP. Z tym może być problem... . No chyba, że można by tu skorzystać z weryfikacji po przez adresy MAC kart sieciowych łączących się z naszym komputerem. Tylko nie wiem czy by to zadziałało... Po prostu nie pamiętam, musiałbym się temu przyjrzeć :D |
Ten użytkownik dostał za ten post 6 piw/piwa |
|
|
|
 |
christer

|
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 19:22 • 6 post w temacie
|
|
|
| KuBasieNko-Jeździł po polu kombajnem jakby był pod wpływem alkoholu robił zawijasy i rozwalał sprzęt po całej wyspie |
POST NR 100 25.01.2011r godz.14:41
 |
|
|
|
 |
costamagica

|
Wysłany: Pon 11 Lip, 2011 14:13 • 7 post w temacie
|
|
|
1.Michaś-topienie
2.Pyra-topienie
3.Hanys-próba topienia
4.KuBasieNko-jazda pod wpływem, demolowanie farmy
5.Adrian-jazda pod wpływem, próba topienia |
_________________ TYLKO URSUS
 |
|
|
|
 |
KLU

|
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011 19:46 • 8 post w temacie
|
|
|
| czy ten temat nie powinien byc przyklejony w dziale multi? po co tu jak tu prawie nikt z graczy nie zaglada? |
_________________ Dodatki na nielimitowanych serwerach oraz fotki, które nigdy nie wygasają - tylko u mnie. |
|
|
|
 |
zaqgt
Waste this b*****!

|
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011 20:10 • 9 post w temacie
|
|
|
| KLU ma rację. |

|
|
|
|
 |
fallout
Chibi <3

|
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011 20:22 • 10 post w temacie
|
|
|
Macie rację, przenoszę gdzie trzeba :P
Tylko patrzcie, bo wypisani tu zmienią nicki i dalej będzie to samo. |
|
|
 |
qbis1987

|
Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 10:57 • 11 post w temacie
|
|
|
| to może tu lepiej podawać ip takich graczy było by łatwiej :) bo on zdąrzy nam utopić kombajn i wyjdzie a ip nie złapiemy już :) |
_________________ JEŻELI TEŻ TAK UWAŻASZ POSTAW BROWAR BRACIE :) |
Ten użytkownik dostał za ten post 4 piw/piwa |
|
|
|
 |
Buszido007
Pomagier ;)

|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 18:00 • 12 post w temacie
|
|
|
| a ja bym jeszcze proponował ze jak pisze do was na gg (ten co topi maszynki) to tez tu podawac |
|
 |
Rolnik758

|
Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 22:22 • 13 post w temacie
|
|
|
marta podajocy sie za jakiegos roberta utopil mi ciongnik i 2 przyczepy |
_________________ 90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się:"Skacz lamusie! "- ustaw taki sam opis. ;]
 |
|
|
|
 |
Aras32333

|
Wysłany: Sro 03 Sie, 2011 12:12 • 14 post w temacie
|
|
|
UMnie wyglada to tak Jurek zatpił lizarda z pługiem |
|
|
|
 |
FarmerKuba300
Jestem hardcorem ;P

|
Wysłany: Pią 05 Sie, 2011 16:32 • 15 post w temacie
|
|
|
Kuba-zatopił 2 ciągniki oraz chciał zatopić kombajn z hederem.
kamil- jazda pod wpływem :P
patrycja-jazda pod wpywem :P
|
|
|
|
 |
|
|