symulator farmy 2011, landwirtschafts simulator 2011, symulator farmy, landwirtschafts simulator, dodatki
kombajny
przyczepy maszyny
mapy landwirtschafts simulator

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » Dział Multi » Czarna lista graczy MP - Topienie pojazdów, itp.
Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: fallout
Sob 16 Lip, 2011 20:21

Tagi tematu: czarna, grasimulator landwirtschafts 2011, itp., lista, mp, pojazdow, topienie

Autor Wiadomość
costamagica

Znacznik tego postuWysłany: Pon 27 Cze, 2011 19:281 post w temacie

Witam!

Grając online jako admin spotkałem się z procederem jak gracz którego przyjmę do gry albo od razu, albo po pewnym czasie pracy po hamsku jedzie do wody i zatapia sprzęt :-( .

Proponuję aby stworzyć czarną listę na której będziemy pisać nazwy graczy.

U mnie na razie to wygląda tak:
1.Michaś-zatopił kombaj z hederem i traktor z przyczepą, oraz próbował zatopić drugi kombajn z hederem.
2.Nie pamiętam nazwy jakiś gracz na B zatopił kombajn z hederem (jak sobie przypomnę nazwę do dopiszę)

Jak coś takiego już istnieje proszę o podanie namiaru, a to usunąć.
Ostatnio edytowany przez Fooler, dnia: Pon 27 Cze, 2011 20:48, w sumie zmieniany 1 raz   
 Ten użytkownik dostał za ten post 2 piw/piwa
dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna Wyslij email

Fooler

Znacznik tego postuWysłany: Pon 27 Cze, 2011 20:472 post w temacie

costamagica napisał/a:
Jak coś takiego już istnieje proszę o podanie namiaru, a to usunąć.

Przenoszę do działu Uwagi na temat strony/forum. I zmieniam tytuł tematu na bardziej adekwatny. A sam pomysł - dobry.
Trzeba pamiętać, że na MP gracze mogą występować pod różnymi nickami.
Zatem starajmy się tu konkretnie podawać szkodników oraz okoliczności, co nabroili, itp, nie rozpisywać się w dyskusjach o całokształcie MP.
Ostatnio edytowany przez Fooler, dnia: Pon 27 Cze, 2011 20:53, w sumie zmieniany 4 razy   
 Ten użytkownik dostał za ten post 1 piw/piwa
dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna

browar231
Grafik

Znacznik tego postuWysłany: Pon 27 Cze, 2011 22:323 post w temacie

Ja jestem jak najbardziej za. Szkoda ze ci od LS nie pomysleli o banach na ip... Bo nick sobie kazdy zmieni, a z ip juz nie tak latwo (chyba ze sie ma neo, ale wtedy Abuse i sie konczy dzien dziecka).

costamagica

Znacznik tego postuWysłany: Wto 28 Cze, 2011 18:394 post w temacie

1.Michaś-zatopił 1 kombajn z hederem i traktor z przyczepą, próbował 1 kombajn z hederem
2.Pyra-zatopił 1 kombajn z hederem
3.Hanys-próbował zatopić 1 kombajn z hederem (sekundę później bym go wywalił a kombajn już by by w wodzie)

Jak na kilka godzin gry to sporawo :-( :-( :-(

rollo1122

Znacznik tego postuWysłany: Pon 04 Lip, 2011 10:455 post w temacie

Hmmm... Nie gram w LS'a od dwóch lat. W LS 11 testowałem tylko jako demo. W MP nie grałem nigdy. Ale wiecie co? Mam świetny pomysł co do blokowania takich graczy. Jeżeli serwer stawiany jest na naszym komputerze osobistym, to przy pomocy firewall'a możemy zablokować połączenia przychodzące z danego adresu IP. Rzecz jasna, możemy to zablokować w zaporze systemowej albo na routerze - gdziekolwiek. Wtedy dany gracz nie będzie mógł się połączyć z naszym serwerem.

Co do sprawdzenia adresu IP - nie jest to takie trudne... . Wystarczy użyć do tego jakiegoś programu typu Microsoft Network Monitor. Jest to narzędzie służące do przechwytywania i analizy ruchu sieciowego. Bez problemu sprawdzimy jakie adresy IP łączą się z naszym serwerem LS'a (wystarczy znać port z jakiego korzysta nasz serwer). W razie jakiegoś incydentu wywalamy wtedy gracza z gry i sprawdzamy jaki adres IP już się z nami nie łączy... . Wtedy dodajemy ten adres do listy blokowanych w firewall'u i po problemie.

Gorzej jest, gdy taki gracz korzysta z dynamicznego IP. Z tym może być problem... . No chyba, że można by tu skorzystać z weryfikacji po przez adresy MAC kart sieciowych łączących się z naszym komputerem. Tylko nie wiem czy by to zadziałało... Po prostu nie pamiętam, musiałbym się temu przyjrzeć :D
 Ten użytkownik dostał za ten post 6 piw/piwa
dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna Wyslij email

christer

Znacznik tego postuWysłany: Pon 04 Lip, 2011 19:226 post w temacie

KuBasieNko-Jeździł po polu kombajnem jakby był pod wpływem alkoholu robił zawijasy i rozwalał sprzęt po całej wyspie

POST NR 100 25.01.2011r godz.14:41

costamagica

Znacznik tego postuWysłany: Pon 11 Lip, 2011 14:137 post w temacie

1.Michaś-topienie
2.Pyra-topienie
3.Hanys-próba topienia
4.KuBasieNko-jazda pod wpływem, demolowanie farmy
5.Adrian-jazda pod wpływem, próba topienia

KLU

Znacznik tego postuWysłany: Sob 16 Lip, 2011 19:468 post w temacie

czy ten temat nie powinien byc przyklejony w dziale multi? po co tu jak tu prawie nikt z graczy nie zaglada?

zaqgt
Waste this b*****!

Znacznik tego postuWysłany: Sob 16 Lip, 2011 20:109 post w temacie

KLU ma rację.

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Sob 16 Lip, 2011 20:2210 post w temacie

Macie rację, przenoszę gdzie trzeba :P

Tylko patrzcie, bo wypisani tu zmienią nicki i dalej będzie to samo.

dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna

qbis1987

Znacznik tego postuWysłany: Pon 18 Lip, 2011 10:5711 post w temacie

to może tu lepiej podawać ip takich graczy było by łatwiej :) bo on zdąrzy nam utopić kombajn i wyjdzie a ip nie złapiemy już :)

Buszido007
Pomagier ;)

Znacznik tego postuWysłany: Wto 19 Lip, 2011 18:0012 post w temacie

a ja bym jeszcze proponował ze jak pisze do was na gg (ten co topi maszynki) to tez tu podawac

Rolnik758

Znacznik tego postuWysłany: Czw 28 Lip, 2011 22:2213 post w temacie

marta podajocy sie za jakiegos roberta utopil mi ciongnik i 2 przyczepy :evil:
90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się:"Skacz lamusie! "- ustaw taki sam opis. ;]

Aras32333

Znacznik tego postuWysłany: Sro 03 Sie, 2011 12:1214 post w temacie

UMnie wyglada to tak Jurek zatpił lizarda z pługiem :evil:

FarmerKuba300
Jestem hardcorem ;P

Znacznik tego postuWysłany: Pią 05 Sie, 2011 16:3215 post w temacie

Kuba-zatopił 2 ciągniki oraz chciał zatopić kombajn z hederem.
kamil- jazda pod wpływem :P
patrycja-jazda pod wpywem :P

Przeskocz do:  

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » Dział Multi » Czarna lista graczy MP - Topienie pojazdów, itp.

Kontakt | Regulamin | O grze | Mapa forum | FAQ | Tagi tematów
1.2.8
Grupa FS MODS © 2009 Wszelkie prawa zastrzeżone
phpBB by Przemo