Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 15:40 • 1 post w temacie
A więc postanowiłem poświęcić troszkę czasu i napisać poradnik pt.: "Mod na kasę" ten mod działa we wszystkich częściach gry, i jest napisany z myślą o tych którzy są całkiem ciemni w obsłudze modów, choć ten poradnik ma dużo punktów i na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo trudny to w rezultacie poradzi sobie z nim roczne dziecko ale do rzeczy
1.Bierzemy dowolny mod i kopiujemy go do jakiegoś nowego folderu
2.Wypakowujemy tego moda klikając najpierw prawym przyciskiem myszki a później wybierając opcję "wypakuj tutaj" tak jak na obrazku plik nam się wypakowuje
3.Po wypakowaniu tak jak na obrazku tworzy nam się kilka plików jednak nas interesuje tylko plik "ModDesc" który jest zaznaczony czerwoną ramką
4. Klikamy prawym przyciskiem myszki na plik "ModDesc" i najeżdżamy na "Otwórz za pomocą" i z otwartej listy wybieramy "Notatnik" Tak jak na obrazku
5.Otwiera nam się notatnik z pewną zawartością odnajdujemy linijki "< price>< /price>" u niektórych osób między "< price > a "< price >" może pojawić się pewna wartość liczbowa właśnie ta wartość oznacza cenę danego modu
6.Teraz musimy ustalić UJEMNĄ wartość danej maszyny robimy to następująco wpisując między "< price >" a < /price> jakąś wartość czyli np. "-1000" możemy oczywiście wpisać całkiem inną wartość np. "-25000" to zależy od was ważne aby przed liczbą był MINUS wtedy podczas kupna nie będzie nam zabierać kasy tylko dodawać
7.po wpisaniu danej kwoty upewniamy się że żaden znak w tej linijce nie został usunięty wtedy zapisujemy plik robiąc to np. poprzez kliknięcie na "X" w prawym górnym rogu ekranu a następnie zaznaczając "TAK" w oknie które nam otworzy
8.Powracamy do folderu w którym wcześniej był wypakowany nasz mod, i bierzemy nanosimy plik "ModDesc" na plik który wcześniej wypakowywaliśmy w moim przypadku jest to "FortschrittE516" w waszym może być coś innego a więc robimy tak jak na rysunku
9.Następnie kopiujemy moda (u mnie jest to "FortschrittE516" u ciebie nie musi być to samo) i wrzucamy go do innych modów w folderze z modami i pyta nas czy zastąpić plik tak jak na rysunku to my klikamy "TAK" i gotowe po wejściu w grę kupujemy tego moda i cieszymy się dodatkową kasą
Zakaz wynoszenia mojego poradnika bez podania całej jego zawartości i bez zaznaczenia autora PIOTREK7725 oraz zaznaczenia adresu tego forum WWW.LS2009.NET