symulator farmy 2011, landwirtschafts simulator 2011, symulator farmy, landwirtschafts simulator, dodatki
kombajny
przyczepy maszyny
mapy landwirtschafts simulator

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » Filmy, zdjęcia, ciekawostki » Gospodarstwo we wsi Zdroje, podlasie :)
Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: gospodarstwo, podlasie, we, wsi, zdroje

Autor Wiadomość
fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Czw 19 Sie, 2010 20:491 post w temacie

Cześć, prowadzę nieduże, 10-cio hektarowe gospodarstwo. Mam mało sprzętu, bo i na co więcej :) może kiedy się przeprowadzę, jak uzbieram większą sumkę...

Tymczasem fotki mojego sprzętu:

Niedługo SS ze żniw (owies) bo teraz pogoda niezbyt sprzyja...

Ten użytkownik dostał za ten post 9 piw/piwa
dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Czw 19 Sie, 2010 20:532 post w temacie

Dla pana Tomka zepsuł się kombajn, więc nie przyjechał kosić owsa :( a wszyscy zajęci u siebie, więc poprosiłem Janka o zwinięcie słomy z żyta. Raz się bela rozwaliła w prasie, więc musieliśmy wyciągać słomę z wnętrza prasy... Ale poza tym wszystko było OK. Wyszło 20 kulek według licznika. Tylko ciekawe co ja teraz z ta słomą zrobię... Może ktoś chce połowę (10 sztuk) odkupić ?

Ten użytkownik dostał za ten post 1 piw/piwa

kiber12345
Jestem Kiber!

Znacznik tego postuWysłany: Czw 19 Sie, 2010 20:573 post w temacie

Widać że żniwa w pełni ;] Ile dałeś za tą Sipmę? I jak się sprawuje? Mam zamiar też ją kupić ale jestem ciekaw jak się u innych sprawuję ;]

Fotki 5/5
Reszta ;] 1000/5

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Czw 19 Sie, 2010 21:204 post w temacie

A to nie moja prasa :) ona jest Janka, a sprawuje się nieźle (czasem bele się rozwalają w komorze :/ ) ale chyba kiedyś sam taką kupię ;] Bo ja mam jedynie zardzewiałą C-360 i niezbędne maszyny do tego...

kiber12345
Jestem Kiber!

Znacznik tego postuWysłany: Czw 19 Sie, 2010 21:485 post w temacie

hehe :) Mam na oku jeszcze Sipmę Z-599. Ale pomyślimy nad tym jak sobie kupię nowy traktor bo moja trzydziestka wymięka już ;/

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Pią 20 Sie, 2010 16:186 post w temacie

Znalazłem kombajnistę, a jest nim Witold. Ma dość wysłużonego Bizona Z050 (jakoś upodabniał go do Z056). Awaryjny on jest, ale co poradzić, podobno kupił go za 5000zł, a rocznika nie chciał powiedzieć.

No więc ruszyłem na pole, a Witek już czekał. Chwila rozmowy, i już był w owsie ;] Pogoda dopisuje, więc próbował jechać nieco szybciej. Niestety, nie zauważył dwóch kamieni, i poszły do środka maszyny... Okropny charkot, i stoimy. Coś wewnątrz się rozwaliło, bo wył niesamowicie. Wysypał to co było w zbiorniku, i pojechał do domu naprawiać. Dobrze, że sobie chociaż wykosił wszystko, to teraz po usługach jeździ. Jak pech to pech, teraz tylko szukać kogo innego żeby mi to wykosił. Ale nie jest aż tak źle, jak ja byłem na polu, na gospodarstwo przyjechała laweta z Agromy, z zamówioną kosiarką Z-173 i opryskiwacz 300l Agromex.

Ostatnio edytowany przez fallout, dnia: Pon 23 Sie, 2010 13:18, w sumie zmieniany 2 razy   

czarnulek

Znacznik tego postuWysłany: Pon 23 Sie, 2010 11:577 post w temacie

super fotki

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Wto 24 Sie, 2010 13:408 post w temacie

Nie rozdaję modów. Jak ktoś mi tu jeszcze raz wyskoczy "daj link do tego i tego" albo napisze "piwo" to warn na miejscu. To nie dział do żebrania o mody, tylko oceniania zdjęć/filmów.

michas1970
||||||||||||||||||||

Znacznik tego postuWysłany: Wto 24 Sie, 2010 14:269 post w temacie

ten bizon strasznie musi się grzać jak ma zasłoniete wyloty ryflówką ogólnie fotki spoko

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Wto 24 Sie, 2010 15:1910 post w temacie

michas1970, nie, nie grzeje się aż tak, bo góra odsłonięta jest jeszcze. A założone jest, żeby kurzem nie załaziło. Z resztą tan u góry jest otwór :-)

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Sro 25 Sie, 2010 16:5911 post w temacie

Pech i Nowy Nabytek.

Wkurzyłem się okropnie, że nikt jakoś czasu nie znajduje żeby pole mi w końcu wykosić, więc sprzedałem sporo zboża (spokojnie, mi wystarczy :) ) chwyciłem za oszczędności, pojechałem do banku, wziąć kredyt na 6000zł, i w trasę do miejscowości CZACZ (wielkopolska), obejrzeć Bizona z ogłoszenia. Na miejscu okazało się, że silnik jest tak sfatygowany, że nie odpalił.... Więc ja wściekły, że nic mi nie powiedział przez telefon, o stanie faktycznym. Powiedział, że sąsiad jego ma coś do sprzedania, więc myślę: no niech będzie, i tak nie mam nic do stracenia. A tu co ? CASE IH 1480... Niee to nie na moją kieszeń (zadłużoną na dodatek), więc odwrót do samochodu, i wracamy do domu. Na miejscu zająłem się rozrzutnikiem, bo podłoga zaczynała rdzewieć. Wtem czuję wibracje w kieszeni. To Lech dzwoni, ciekawe co chce ? A tu pytanie: Cześć, nie wiesz może kto by chciał kupić Bizona Z056 ? Cena tak ok. 28 000zł. Ja ma na to, że ja szukam czegoś do koszenia zboża. Dogadaliśmy się, ze ja zajadę, i sam ocenię co i jak. Jego Bizon jest w stanie idealnym, garażowany, i oryginalny lakier. Kompletne osłony itd. Pogadałem z nim o koszcie, i zszedł do 25 000zł ("Kiedyś mi w czymś pomożesz, czy coś i będziemy kwita"). Więc odpalamy, i jedziemy do wuja, który mieszka po sąsiedzku ze mną (u mnie nie ma gdzie go trzymać, a wujek ma dużo wolnego miejsca, lecz niestety choruje na białaczkę, i niedługo pewnie przyjdzie mu się umrzeć :( ). Teraz tylko podszykować sprzęt do koszenia...

p.s.1: sorry za włączoną pomoc w lewym górnym rogu, zapomniałem ją wyłączyć...
p.s.2: mapki jakie użyłem: Wielkopolska boćka (edytowana w niedużym stopniu) oraz Zdroje Map by ja (prywatna wersja)

Ten użytkownik dostał za ten post 1 piw/piwa

fallout
Chibi <3

Znacznik tego postuWysłany: Czw 26 Sie, 2010 12:0712 post w temacie

Od razu po kupnie zabrałem się za koszenie owsa, bo szkoda marnować czas, jak słońce ładnie świeci :) Na polu jeszcze szybki przegląd, i poszli :) Kurzyło się niemiłosiernie, to i szybko się zabrudził. W końcu ten nieszczęsny owies skosiłem, i do domu, wysypać zboże, i oczyścić maszyny :) Teraz będzie z górki :D

Ostatnio edytowany przez fallout, dnia: Czw 26 Sie, 2010 12:09, w sumie zmieniany 1 raz   
 Ten użytkownik dostał za ten post 2 piw/piwa

poniatowski33
Rozwalacz Napoleona

Znacznik tego postuWysłany: Czw 26 Sie, 2010 16:5613 post w temacie

opowiadasz jakby w realu :-D

cykor cuki
PFMŻ

Znacznik tego postuWysłany: Czw 26 Sie, 2010 21:2414 post w temacie

niezłe te oopowiadanie ja tez sie tak czasami bawie właczam autopilota i u mie kosza 8-) :-D

wat

Znacznik tego postuWysłany: Wto 31 Sie, 2010 20:2115 post w temacie

super chcemy wiecje

Przeskocz do:  

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » Filmy, zdjęcia, ciekawostki » Gospodarstwo we wsi Zdroje, podlasie :)

Kontakt | Regulamin | O grze | Mapa forum | FAQ | Tagi tematów
1.2.8
Grupa FS MODS © 2009 Wszelkie prawa zastrzeżone
phpBB by Przemo