Przesunięty przez: pafeu Nie 01 Mar, 2009 00:58 |
Tagi tematu: grze, instalacja, landwirtschafts simulator, landwirtschafts simulator 2013, ls08, symulator farmy 2013, symulator farmy 2013, taboru
|
| Autor |
Wiadomość
|
KLU

|
Wysłany: Nie 01 Mar, 2009 00:40 • 1 post w temacie
|
|
|
A więc na początek musimy uzgodnić, o czym mówimy.
Dla potrzeb pisania tego toturiala przyjmijmy, że ściągam ciągnik o nazwie ZETOR 2222, a więc po pierwsze wyszukuje go w naszym downloadzie, gdy już go znalazłem i odkrywam link do ściągnięcia, następnie ściągam i TU JUZ ZACZYNA SIE NASZ PROCES INSTALACJI, otóż ZAPISUJEMY go bezpośrednio na puplit. Po co? A po to, aby nie latać niewiadomo ile razy z folderu do folderu, albo aby nie otwierać nie wiadomo ile okien, bo wszystko staje się trudniejsze.
A więc, zapisujemy TRAKTOR na pulpicie, z racji, że wszystkie dodatki najczęściej ładowane są do archiwum w formacie ZIP, potrzebny nam program do jego rozpakowania. Ja polecam program WinRAR, albo chociażby Total Commander, albo 4zip. A więc, rozpakowujemy plik na pulpit.
Następnie wchodzimy do folderu z naszą grą (u mnie jest to D:\GRY\LS08\Landwirtschafts Simulator 2008\GRA\ - to jednak jest ścieżka z grą, ABY zainstalować w grze moda, należy dodatkowo wejść w folder DATA, następnie VEHICLES, oraz (dla przykładu traktora) w folder STEERABLE.
Folder z ciągnikiem o nazwie (dla naszego przykładu ZETOR 2222) KOPIUJEMY i WKLEJAMY do folderu STEERABLE (patrz pkt wyżej), czyli w pasku z lokalizacją powinien być adres na wzór:
D:\GRY\LS08\Landwirtschafts Simulator 2008\GRA\DATA\VEHICLES\STEERABLE
W przypadku taboru (ciągniki, kombajny, etc) musimy dodatkowo WPISAĆ do GRY (dosłownie) informacje, że takiego moda instalujemy.
W tym celu, wchodzimy do folderu z grą, następnie do folderu o nazwie DATA i wyszukujemy pliku careerVEHICLES. Jest to plik w rozszerzeniu CV, tak więc aby go odczytać należy kliknąć na niego PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZY->OTWÓRZ ZA POMOCĄ->NOTATNIK - tu uwaga, jeżeli masz jakiś lepszy edytor lepiej wybrać ten lepszy.
Czyli, adres do pliku CV powinien wyglądać tak:
D:\GRY\LS08\Landwirtschafts Simulator 2008\GRA\DATA
Teraz ważna część, otóz WPISUJEMY w grę naszego ciągnika ;)
W tym celu wracamy do folderu z wypakowanym ciągnikiem na pulpit, otwieramy folder, szukamy pliku READ ME, albo CZYTAJ MNIE, zależnie od pochodzenia modera :)
Wycinamy/kopiujemy z niego wpis o ciągniku, który następnie wkleimy do GRY, czyli do pliku CV, a to jest w przypadku taboru careerVEHICLES, kod potrzebny do wklejenia powinien wyglądać mniej-więcej tak:
| Kod: | | <vehicle filename="data/vehicles/steerable/zetor2222/2222.xml" xposition="liczba" yOffset="liczba" zposition="liczba" yrotation="liczba"/> |
A więc kopiuejmy całą tą linijke i otwieramy plik CV o nazwie careerVEHICLES, a raczej wracamy do niego, bo już go otworzyliśmy wczęsniej.
Wklejamy skopiowaną linijke w obojętnie które miejsce (dla bezpieczeństwa, najlepiej to zrobić gdzieś pomiędzy już wpisanymi linijkami).
Tak zeydotwany plik zamykamy i potwierdzamy zmiany, zapisując go :)
Teraz zainstalowany mod powinien działać i być dostępny w grze :)
POWODZENIA !
Na koniec uwaga dla osób, które nie znają angielskiego albo po prostu tego nie wiedzą, otóż NIE INSTALUJEMY wszystkich dodatków na wzór wyżej, inne części (maszyny, budynki, etc) zapisujemy w inne miejsca, niżej wykaz.
cutters - hedery
steerable - ciągniki,kombajny
tools - maszyny
trailers - przyczepy
JESZCZE RAZ POWODZENIA I CZESC! :)
ps. zabrania sie rozpowszcehniania bez mojej wiedzy i zgody!!!!
|
_________________ Dodatki na nielimitowanych serwerach oraz fotki, które nigdy nie wygasają - tylko u mnie. |
| Ostatnio edytowany przez Fooler, dnia: Nie 08 Sie, 2010 00:11, w sumie zmieniany 3 razy |
Ten użytkownik dostał za ten post 49 piw/piwa |
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|