|
Tagi tematu: 2011, jest, ls, super
|
| Autor |
Wiadomość
|
grzegorz!1995

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 12:42 • 1 post w temacie
|
|
|
czesc sciaglem se demo 2011 noi nie takie zle ja mysle ze agrar dlatego wiekszosci nie chodzi bo przesadzili a landwich simulator 2011 jest prawie na kazdy komp.
|
|
|
|
 |
grzegorz!1995

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 12:43 • 2 post w temacie
|
|
|
mowcie jak jest |
|
|
|
 |
michas1970
||||||||||||||||||||

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 13:13 • 3 post w temacie
|
|
|
| grzegorz!1995 napisał/a: | | est prawie na kazdy komp. |
ze szczególnym naciskiem na prawie
ale cóż było by zbyt pięknie gdyby gra nie potrzebowała sse2 |
|
|
|
 |
Fooler

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 13:28 • 4 post w temacie
|
|
|
| SSE2 jest poważną przeszkodą. Jakże wielu ludzi ma komputery ze "zbyt starym" procesorem, szkoda że Astragon się tak wywyższył z techniką. Zamaist tego, mogli popracować nad większą różnicą w jakości grafiki i nad lepszą optymalizacją. Inne nowe gry, np. shooter'y jakoś nie wołają o SSE2. |
_________________ Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.
 |
|
|
|
 |
laksom

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 14:52 • 5 post w temacie
|
|
|
LS 2011 już jest!!!!
Dzisiaj pobrałem pełną wersję DE. Wcześniej nie pisałem, bo nie byłem pewien czy to jest pełna wersja, czy demo. Teraz potwierdzam Landwirtschafts Simulator 2011 już jest . Teraz tylko czekać na pełniaka w sklepie. |
Dnia 4 sierpnia 2010 o godzinie 22:35 strzelił setny post |
|
|
|
 |
Fooler

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 15:01 • 6 post w temacie
|
|
|
| laksom, to nie widziałeś, ile tego już wywaliliśmy do Archiwum? |
_________________ Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.
 |
|
|
|
 |
laksom

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 15:12 • 7 post w temacie
|
|
|
| Fooler napisał/a: | | laksom, to nie widziałeś, ile tego już wywaliliśmy do Archiwum? |
Wybacz Fooler, ale nie za bardzo dzisiaj kontaktuję (zmęczenie). No i po drugie nie zaglądałem do archiwum.
PS. No rzeczywiście uzbierało się tego w Archiwum. I bardzo dobrze. Tak trzymać |
Dnia 4 sierpnia 2010 o godzinie 22:35 strzelił setny post |
| Ostatnio edytowany przez laksom, dnia: Nie 17 Paź, 2010 15:15, w sumie zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fooler

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 15:16 • 8 post w temacie
|
|
|
| Od wczoraj nieustanna walka z warezem trwa. Już się przesada robi, co chwila ktoś ładuje linki, sensacja jak niewiadomo co. Z tego, co widzę po innych forach, nie tylko u nas tępimy piractwo, więc niechaj autorzy postów z warezem nie mają żalu. |
 |
|
|
|
 |
spavatch
Miastowy

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 16:19 • 9 post w temacie
|
|
|
| Fooler napisał/a: | | SSE2 jest poważną przeszkodą. Jakże wielu ludzi ma komputery ze "zbyt starym" procesorem, szkoda że Astragon się tak wywyższył z techniką. |
Nie przesadzajmy. Zestaw instrukcji SSE2 zostal wprowadzony do uzytku 9 lat temu, najwyzszy czas zaczac z niego korzystac. Komputery wyposazone w procesory bez SSE2 na dzien dzisiejszy i tak nadaja sie - nie bojmy sie tego powiedziec - praktycznie tylko do lupania orzechow. Nie wazne, czy ma seryjne 1,3 GHz, czy zostal pogoniony na 2,8 - to i tak jest antyk. Masz Athlona X2 i sam doskonale wiesz, ze nawet na nim nie chodzi to dobrze, a co dopiero na Athlonie XP... Mowie to ja - wieloletni uzytkownik i sympatyk tego procesora. Tu nie ma co zalamywac rak - pora na modernizacje, moi mili . |
_________________ "Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić" - K. Puchatek
... a ci, którzy nie myślą, powinni mieć internet jak telegazetę - tylko do odczytu!
 |
|
|
|
 |
Fooler

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 16:23 • 10 post w temacie
|
|
|
| spavatch, zgadza się, ale biorąc pod uwagę ilość gier, jakie jeszcze nie wymagają SSE2, jest to niefortunne posunięcie Astragona, zwłaszcza w świetle ich lichej optymalizacji silnika graficznego i jakości tekstur. Nie powinno być priorytetem dla programistów LS-a stosowanie technologii na siłę, lecz usprawnienie i ulepszenie rzeczy bardziej oczywistych i przydatnych dla zwykłego gracza. |
 |
|
|
|
 |
spavatch
Miastowy

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 16:59 • 11 post w temacie
|
|
|
Fooler, w zasadzie nie wiemy jak te 170-pare dodatkowych instrukcji wplynie na dzialanie gry. Demo to za malo aby to ocenic. Zasadniczo wymyslono je aby zwiekszyc wydajnosc zatem zmiany wydaja sie isc w dobrym kierunku. Do jakosci tekstur bym sie nie przyczepial, w koncu to ma byc symulator, a nie generator screenshotow. Jakosc grafiki jest na drugim miejscu.
Swoja droga ciekawy temat. Larum podniesione przez rodzimych graczy pozwala postawic teze, ze Athlon XP jest najpopularniejszym procesorem na polskiej wsi :P.
EDIT po przemysleniu tematu: czemu nikt nie marudzi, ze gra wymaga karty zgodnej z Pixel Shaderami 2.0? |
_________________ "Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić" - K. Puchatek
... a ci, którzy nie myślą, powinni mieć internet jak telegazetę - tylko do odczytu!
 |
| Ostatnio edytowany przez spavatch, dnia: Nie 17 Paź, 2010 17:24, w sumie zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
michas1970
||||||||||||||||||||

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 17:31 • 12 post w temacie
|
|
|
spawatch ja na athlonia xp 2600 nie narzekam ls2009 chodzi mi dobrze mnie jednak martwi to że SSE2 wprowadzono w 2001r. a mam procesor z 2005r. i amd w takim czasie (na rynku informatycznym 4 lata to przepaść i wszyscy to wiecie) nie zdołał stworzyć procesora pod socket a z tym standardem ale to ich sprawa następny mój komp będzie z Prockiem intela.
po drugie nie rozumiem też co w ls2011 potrzebuje 128 rejestru mmx skoro dodali cgodzace krowy i chodzących ludzi + multiplayer
z drugiej strony patrząc na to to wymyślono to dla ludzi aby lepiej im się grało i trudno się dziwić dlaczego nagle ktoś sięgnął do sse2
nic jeśli chce się pograć w nowe gry to kiedyś trzeba zainwestować w sprzęt co mają okazaję odczuć użytkownicy nieszczęsnych procesorów z listy |
|
|
|
 |
Farmerus1
Fc Barca? Lubie to!

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 17:55 • 13 post w temacie
|
|
|
| Fooler napisał/a: | | Od wczoraj nieustanna walka z warezem trwa. |
hehe w kazdym temacie widze link potem post narusze regulamin nie ma co jest sensacja |
_________________ Claas <--Klik
Ktm 525 Fan,Drive;)
 |
|
|
|
 |
spavatch
Miastowy

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 20:08 • 14 post w temacie
|
|
|
| michas1970 napisał/a: | | mnie jednak martwi to że SSE2 wprowadzono w 2001r. a mam procesor z 2005r. i amd w takim czasie (na rynku informatycznym 4 lata to przepaść i wszyscy to wiecie) nie zdołał stworzyć procesora pod socket a z tym standardem ale to ich sprawa następny mój komp będzie z Prockiem intela. |
Twoj procesor moze i byl KUPIONY w 2005 roku, ale konstrukcyjnie pochodzi z roku 2001. To, ze kupiles Athlona XP dwa lata po premierze Athlona64 - pierwszego 64-bitowego procesora dostepnego przecietnemu Kowalskiemu, wprowadzajacego obsluge SSE3 rok przed Pentiumem 4 - to byl Twoj wybor i dzisiejsze problemy z LS11 sa owocem tej wlasnie decyzji. W zwiazku z powyzszym nie widze powodu aby obrazac sie na AMD. Obecne ich procesory sa zgodne z SSE4a wiec mozna byc pewnym, ze przy tym tempie wprowadzania w zycie innowacji uruchomisz na nich nawet LS2025 . |
 |
|
|
|
 |
'Adidas'
Nowy avatar :-)

|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 14:38 • 15 post w temacie
|
|
|
oczekiwalem czegos wiecej...ziemia wyglada znow jak asfalt
|
_________________ -----> NIE SPAMUJ W DZIAŁACH DO TEGO NIE PRZEZNACZONYCH !
-----> NIE ZAŚMIECAJ NASZEGO FORUM !
-----> NIE ZAWALAJCIE TEGO FORUM BEZSENSOWNYMI TEMATAMI I PYTANIAMI !
-----> NIE DUBLUJCIE DODATKÓW W DZIALE DOWNLOAD |
|
|
|
 |
|
|