symulator farmy 2011, landwirtschafts simulator 2011, symulator farmy, landwirtschafts simulator, dodatki
kombajny
przyczepy maszyny
mapy landwirtschafts simulator

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » O grze » poradnik jak zmie?? startowe maszyny w grze
Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: grze, kody do ls 2011, landwirtschafts simulator 2013y, poradnik, startowe, zmienc

Autor Wiadomość
michas1970
||||||||||||||||||||

Znacznik tego postuWysłany: Pon 23 Sie, 2010 10:271 post w temacie

W tym poradniku opisuję jak zmienić maszyny pojawiające się na początku gry. Przyda się to zwłaszcza twórcom map.

Ja pokażę jak zmienić Lizarda na Bizona.

1. Najpierw tworzę folder bizon tam, gdzie są standardowe maszyny ( u mnie jest to D:\Program Files\Farming-Simulator 2009\data\vehicles\steerable ).

2. Do tego folderu kopiuję zawartość pliku .zip z Bizonem.

3. Następnie w pliku .xml moda zmieniłem <filename> bizon_z0-56.i3d</filename> na <filename>data/vehicles/steerable/bizon/bizon_z0-56.i3d</filename>

4. Całą ścieżkę dostępu dopisujemy także przy dostępie do dźwięków ( np. <threshingStartSound file="data/vehicles/steerable/bizon/mlocarnia-start.wav" pitchOffset="1" pitchScale="0.01" pitchMax="2" /> )

5. Następnie w pliku careerVehicles.xml dodajemy linijkę <vehicle filename="data/vehicles/steerable/bizon/bizon_z0-56.xml" xPosition="190" yOffset="0.5" zPosition="151" yRotation="0"/> ( xPosition="190" yOffset="0.5" zPosition="151" – pozycja moda na mapie, można ją dowolnie zmieniać ).

6. Następnie w storeItems.xml dodajemy po <storeItems> wszystko co było w modDesc.xml moda pomiędzy <storeItem> a </storeItem>.

7. Linijkę <xmlFilename>bizon_z0-56.xml</xmlFilename> zmieniamy na <xmlFilename>data/vehicles/steerable/bizon/bizon_z0-56.xml</xmlFilename>.

8. Linijkę <image active=" bizon.png"/> zmieniamy na <image active="data/vehicles/steerable/bizon/bizon.png"/>.

Cieszymy się nowym modem.

Niestety ten sposób nie działa w wersji Gold gry, ponieważ nie mogę tam edytować storeItems.
 Ten użytkownik dostał za ten post 1 piw/piwa
dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna

Przeskocz do:  

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » O grze » poradnik jak zmie?? startowe maszyny w grze

Kontakt | Regulamin | O grze | Mapa forum | FAQ | Tagi tematów
1.2.8
Grupa FS MODS © 2009 Wszelkie prawa zastrzeżone
phpBB by Przemo