symulator farmy 2011, landwirtschafts simulator 2011, symulator farmy, landwirtschafts simulator, dodatki
kombajny
przyczepy maszyny
mapy landwirtschafts simulator

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » FAQ » [Poradnik]Sposoby na przyśpiesznie LS-a

Jeżeli masz problem z tym poradnikiem, kliknij tutaj i go opisz
Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: fallout
Sob 23 Paź, 2010 18:07

Tagi tematu: lsa, na, poradniksposoby, przyspiesznie

Autor Wiadomość
Lol
Naskocz Mi

Znacznik tego postuWysłany: Sob 23 Paź, 2010 18:011 post w temacie

Na wstępie zaznaczam , iż nie są to moje sposoby - ja jedynie zebrałem je w całość.

1. By Rick2
PUNKTY a) Dla średnich i słabych kompów

PUNKTY b) dla słabych kompów

1. Redukowanie cieni na mapie

a) Otwórz map01.i3d w GE i wyszukaj "Sun", po prawej stronie znajdziesz "Atrybuty". Zmień wartość "Depth Map Resolution" na 256. W tym przypadku masz jeszcze cień, ale zużywa mniej pamięci i gra śmiga szybciej.

b) Otwórz map01.i3d w GE i wyszukaj "Sun", ppo prawej stronie znajdziesz "Atrybuty". Odznacz "CastShadowmap". Teraz nie masz już cienia, ale maszyny nadal mają.(MEDIUM)

2. Cienie

Otwórz map01.i3d w notatniku, kliknij przycisk "CTRL + F" i wyszukaj słowa "castsShadows" i "receiveShadows". Zmień ich wartośći z "true" na "false". Nie będzie już cienia, ale można zmienić poziom cieni w grze, niezależne od mapy.

3. Usuwanie falowania roślin

Otwórz map01.i3d w notatniku i wyszukaj: CustomParameter name="directionAndFrequency" value="0.06 0 0 1.2"/> i należy ją zmienić na CustomParameter = "directionAndFrequency" value = "0 0 0 1.2" / >

4. Wyłączenie ciągłego rejestrowania pliku log.txt

W ...Documents\My Games\FarmingSimulator2009 otwórz game.xml i poszukaj tego: file enable="true" filename="log.txt" Zamień ten tekst na ten: file enable="false" filename="log.txt
Zapisujemy i gotowe.

Jeżeli zrobisz, to co wyżej wymienione gra działa nawet na bardzo słabych kompach. Np. Intel Celeron 1.5 384 DDR RAM z kartą 128 MB.

Można rozpowszechniać na inne fora, za podaniem autora. (Rick2)

2.By xxx
1.wchodzimy w game.xml
2.szukamy linijki : <trilinear>true</trilinear>
3.zmieniamy wartość na false i ciezymy się nie ścinającą się grą

3.By rafal4610
Przyspieszałem ls-a tym poprzednim poradnikiem i zauważyłem efekty ale to ciągle było dla mnie za mało więc postanowiłem poszukać w różnych plikach ls-a opcji żeby jeszcze bardziej go przyspieszyć i są efekty. Wchodzimy w moje gokumenty/my games/farming simulator 2009/i otwieramy plik game np. notatnikiem i szukamy linijki: <vsync>true</vsync>. wartość true zmieniamy na false i ls śmiga aż miło

Poradnik autorstwa <|rafal4610. Można wynosić na inne fora ale trzeba podać autora!!!

4.By xxx
Zapewne niekiedy jak jedziecie ciągnikiem bądź kombajnem pomiędzy jakimiś 2 polami z uprawami, zdarza wam sie przycinać gra. A więc zrobiłem ten oto poradnik.Musimy otworzyć plik .i3d mapy przez notatnik, kliknąć ctrl+f i wpisać layers. Kiedy znajdzie nam tą linijkę, szukamy linijek <FoliageSubLayername> i tam szukamy linijki viewDistance="XX". I zmieniamy ta wartość o połowę mniejszą. Np. macie 80 to wpisujecie tam 40. Dzięki temu uprawy będziecie widzieć w mniejszej odległości ale gra będzie się mniej przycinać.

5.By LechPemek
Jak już dobrze wiecie, że nie da się usunąć falowania roślin zmieniając linijki w pliku xml, zatem ściągamy sobie ten plik:
Klik

Wrzucamy go do X:\Program Files\Landwirtschafts-Simulator 2009\data na pytanie czy zamienić pliki klikamy Tak na wszystkie. Od tej chwili rośliny w grze nam nie falują.

Ten plik jest wyciągnięty z innej mapki lecz nie znam autora. Zakazów nie było. Ja tylko udostępniam Wam ten plik jako możliwość przyspieszenia LS-a.

Można rozpowszechniać na inne fora, ale trzeba podać autora czyli LechPemek.

Ten użytkownik dostał za ten post 8 piw/piwa
dodatki landwirtschafts simulator Zobacz profil Napisz wiadomosc prywatna Wyslij email

Przeskocz do:  

Jeżeli masz problem z tym poradnikiem, kliknij tutaj i go opisz

Jesteś w: » Landwirtschafts Simulator - Farming Simulator - Symulator Farmy » FAQ » [Poradnik]Sposoby na przyśpiesznie LS-a

Kontakt | Regulamin | O grze | Mapa forum | FAQ | Tagi tematów
1.2.8
Grupa FS MODS © 2009 Wszelkie prawa zastrzeżone
phpBB by Przemo